voorjaar

Het jaarwiel vieren met de Kitchen Witch: lente

Een bord met groene gebonden soep, met daarin een half (hardgekookt) ei, stukken brood, madeliefjes en onduidelijke groene ingrediënten (vermoedelijk groenten). Rechts naast het bord ligt een soeplepel, met een madeliefje erin. Rondom het bord liggen diverse kruiden, waaronder brandnetel, maggie, peterselie en (vermoedelijk) look. Boven het bord liggen twee gekleurde eieren: een groene en een oranje. Aan de onderkant is een klein stukje van een papieren servet met paasprint zichtbaar.

Met de seizoenen koken is gezonder, goedkoper en duurzamer. Bovendien zal je merken dat als je je voeding en drinken mee laat bewegen met de seizoenen, je ook bewuster met de wenteling van het jaarwiel bezig bent. Daarom deelt onze Kitchen Witch, Jiska Lothlórien, dit jaar met jullie recepten die bij de seizoenen horen. Dit keer: lente.

Het paganistisch jaar vieren met je kinderen: lente

In het gras in de zon [foto: Jill Wellington]

Paganisten en heidenen zijn zich meer dan gemiddeld bewust van de loop van de seizoenen en de rondwenteling van het jaarwiel. Al van jongs af aan zijn kinderen goed te betrekken in deze levenswijze. Gedurende de seizoenen deelt Jiska haar ervaring over wat je met je kinderen (van alle leeftijden) kunt doen in de lente, zomer, herfst en winter. Zo kunnen we ze spelenderwijs onze verbondenheid met Moeder Aarde en de natuur om ons heen meegeven, en de dankbaarheid die je daaruit kunt halen. Deze keer: lente.